Фінляндія має намір посилити візовий режим з РФ

05 авг, 13:45

Уряд Фінляндії шукає способи обмежити видачу туристичних віз росіянам. Про це заявив міністр закордонних справ країни Пекка Хаавісто, повідомляє Yle.

Хаавісто представив уряду Фінляндії методи, визначені МЗС для ускладнення в'їзду російських туристів до країни як контрзахід від агресивної війни Росії проти України.

"Я дуже добре розумію моральне несхвалення (в'їзду росіян в країну. – Ред.). Коли в Україні війна і люди страждають, водночас [у росіян] є нормальний туризм та пошуки західної розкоші", – заявив Хаавісто.

За його словами, найшвидший спосіб вплинути на кількість туристів, які прибувають до Фінляндії з Росії, – уточнити категорії віз і вплинути на терміни прийому візових заявок. У цьому випадку прийом заявок на отримання візи може бути зосереджений, наприклад, на заявках на візи з сімейних, робочих чи навчальних обставин.

Уряд Фінляндії також обговорював запровадження гуманітарних віз, які дозволяють, наприклад, журналістам, дисидентам або людям, які перебувають під тиском, отримати дозвіл на в'їзд.

Також, за словами Хаавісто, Фінляндія порушить візове питання в рамках санкцій ЄС проти Росії на неформальній зустрічі міністрів закордонних справ ЄС наприкінці серпня.

"Чи це санкції, пов'язані з візовою системою, чи бажання скоротити туризм, для ЄС було би важливо ухвалити спільне рішення", – сказав Хаавісто.

Оксана Житнюк

ЛIГАБiзнесIнформ


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/530822.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua