Скандал із доповіддю AI. Резніков назвав збоченням сумнів у праві України чинити опір

05 авг, 13:15

Міністр оборони Олексій Резніков відреагував на доповідь правозахисної організації Amnesty International, де Україну звинувачують у "порушенні законів війни". Він назвав "збоченням" спроби поставити під сумнів право українців чинити опір геноциду з боку РФ.

Резніков заявив, що єдина причина, чому сотні тисяч українців ще живі, хоча вже могли б загинути, – "це самовіддані героїчні дії сил оборони України".

Водночас міністр наголосив, що росіяни вже застосували проти мирного населення всі типи зброї, крім ядерної, чинять масові вбивства військовополонених, ґвалтують жінок та дітей, калічать, грабують, здійснюють геноцид проти українців.

"Будь-які спроби поставити під сумнів право українців чинити опір геноциду, захищати свої сім'ї та будинки, захищати свої життя і життя своїх дітей, чинити опір діям Росії як держави-терориста – це збочення, в які б правові конструкції його не маскували", – заявив Резніков.

Міністр вважає, що у матеріалі Amnesty International автори намагалися зрівняти неспровоковану російську агресію та український самозахист, що, за його словами, "свідчення втрати адекватності та спосіб знищити свій авторитет".

"Україна – правова держава. Ми всебічно аналізуємо та даємо оцінку, зокрема – юридичну, подіям на війні, як того вимагають наші зобов'язання. Але ми не дозволимо паплюжити нашу армію, наших захисників. Це я як юрист говорю", – додав Резніков.

Оксана Житнюк

ЛIГАБiзнесIнформ


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/530820.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua