НБУ дозволив банкам продавати більше готівкової валюти

27 июл, 17:00

Відсьогодні Національний банк України дозволив банкам продавати у готівці половину від купленої у громадян з 13 квітня безготівкової валюти. Про це повідомляє УНН із посиланням на пресслужбу НБУ.

Цитата

"З 27 липня 2022 року Національний банк України дозволив банкам продавати в готівковому сегменті валютного ринку половину від купленої в громадян з 13 квітня 2022 року безготівкової валюти додатково до продажу придбаної з цієї ж дати готівкової валюти", – ідеться у повідомленні.

Деталі

Як зазначили, таке рішення має збільшити пропозицію у готівковому сегменті валютного ринку і позначитися на послабленні девальваційного тиску. Водночас додатковий тиск на міжнародні резерви НБУ внаслідок використання банками цього дозволу буде помірним і контрольованим.

Нагадаємо

НБУ з 14 квітня 2022 року дозволив банкам продавати готівкову іноземну валюту населенню. Водночас банки могли здійснювати продаж готівкової валюти клієнтам у межах різниці між загальними обсягами купленої ним готівкової іноземної валюти та проданої. Це було необхідно для запобігання додаткового тиску на валютні резерви в умовах значного переважання попиту над пропозицією в безготівковому сегменті валютного ринку та реалізації відкладеного попиту з боку громадян.

Вікторія Данильченко

Джерело: УНН


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/530287.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua