Росіяни заявили про захоплення всієї Луганщини, але на межу області так і не вийшли, - голова ОВА

07 июл, 11:45

У Російській Федерації вже відзначили захоплення всієї Луганської області та прирівняли це до перемоги у Другій світовій війні, але по факту на межу області так і не вийшли. 

Про це розповів голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

За його словами, росіяни накопичують сили серед місцевих у Лисичанську та Сєвєродонецьку, наголосивши, що віра в "асвабадителей" у тих, хто залишався на Луганщині цілеспрямовано, була нетривалою.

"Росіяни вже відзначили захоплення нашого регіону, прирівняли це до перемоги у Другій світовій війні, але на межу області так і не вийшли. Проводять ротацію, залучаючи місцевих. Як це відбувається? Чоловіка запрошують на роботу, наприклад, до водоканалу, а через кілька днів він замість перших грошей отримує повістку. Його викликає "нова батьківщина", - поінформував Сергій Гайдай.

Очільник ОВА додав, що за рахунок сєвєродончан і лисичан ворог намагається подолати спротив українських бійців, щоб завершити виконання хоча б якогось завдання. 

"Очікуємо на чергове підсилення з їхнього боку. Воювати на рівних умовах вони не в змозі, п’ятикратну перевагу використати теж. Коли вона десятикратна і дозволено стирати із лиця землі великі міста – щось виходить. Але захопити автосполучення з Лисичанська до Бахмута росіянам не вдається вже третій місяць", - йдеться у повідомленні.

Також він підкреслив, що окупанти контролюють лише ті ділянки, з яких відійшли українські захисники на нові оборонні позиції. 

"Допоки тримали Лисичанськ, жодним метром цієї дороги ворог не володів. Для них це чергова "Великая битва", - зазначив Гайдай. 

Нагадаємо, російські окупанти вже намагаються заволодіти селами Григорівка та Верхньокам’янське, що розташовані на кордоні Донецької області західніше, відповідно Білогорівки та Золотарівки Луганської області.

Анастасія Перцева

Інф. delo.ua


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/528964.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua