Чому всі лікарі пишуть нерозбірливим почерком

06 июл, 21:24

Вам теж цікаво дізнатися відповідь на це питання?

Мабуть, кожен помічав, що у лікарів поганий почерк. Перечитуючи запис у медичній картці та список необхідних ліків, ми насилу розбираємо, що там написано. Однак у більшості випадків нерозбірливий почерк у медиків не від природи, він стає таким з роками, інформує Ukr.Media.

Чому ж він погіршується?

Лікарі щодня змушені списувати багато сторінок. Помилково думати, що вони виписують тільки рецепти. Під час візиту до лікаря, завжди можна побачити, як він записує в медичну карту детальну інформацію про ваш стан. Однак варто розуміти, що ви далеко не єдиний пацієнт, якого повинен оглянути в цей день лікар. Він змушений щодня робити щонайменше 20, а іноді навіть і 50 записів у картці хворого, як передає Интернет-издание для девушек и женщин от 14 до 35 лет Pannochka.net

Необхідність постійно писати, призводить до того, що рука втомлюється і почерк погіршується до кінця дня. Згадайте, наприклад, як ви вчилися в школі або університеті та писали довгі конспекти. Перші сторінки ви намагалися писати акуратно і красиво, але з часом ваша рука починає втомлюватися і почерк стає більш недбалим і незрозумілим.

Якби лікарі мали тривалу перерву між кожним пацієнтом, ймовірно, це дозволило б їх руці відпочити. Але реальність не дає їм і хвилини на відпочинок. Потік пацієнтів не припиняється до кінця робочого дня. Тому лікар зосереджений на тому, що він пише, а не наскільки красиво і зрозуміло.

В аптеках зазвичай без труднощів розбирають записи лікаря і дають нам потрібні ліки. Проте через поспіх лікар може допустити орфографічну помилку, приміром, у необхідному дозуванні, що несе загрозу для здоров’я людини. З цієї причини поступово починається перехід на електронні записи, що допоможе скоротити кількість помилок. У деяких країнах написані від руки рецепти вже опинилися під повною забороною.

aspekty.net


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/528940.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua