Зеленський назвав головну мету гарантій безпеки для України

06 июл, 09:45

Україна потребує такої системи гарантій безпеки, яка зможе бути дієвою навіть без членства в НАТО. Головна мета – щоб не було сірої безпекової зони. Про це заявив президент України Володимир Зеленський під час участі у 26-му щорічному урядовому круглому столі The Economist "Антитези, трансформації, досягнення в мінливому світі", передає УНН.

Цитата

"Саме більшим об'єднанням у Європі і дієвими гарантіями безпеки можна відповісти на ті загрози, які зараз дестабілізують континент. Майбутнє Європи – спокійне й мирне – просто неможливе без цього. Нам потрібне таке об'єднання у Європі, яке стане історично найбільшим. Звичайно, вже багато зроблено для цього. Але ще далеко не все. Наприклад, саме як війну треба розглядати те, що відбувається на енергоринку Європи саме зараз", - розповів Зеленський.

Деталі

За словами президента, Україна потребує такої системи гарантій безпеки, яка зможе бути дієвою навіть без членства в НАТО.

"Ми потребуємо такої системи гарантій безпеки, такого безпекового простору, який зможе бути дієвим навіть в умовах, коли ми не в Альянсі. Головна мета – щоб не було сірої безпекової зони. Ми не в НАТО, але ми на цьому шляху. І має бути визначеність – і визначеність зараз. Що робити, щоб не допустити агресії? Що робити, щоб негайно припинити агресію, яка розпочалася? Ми хочемо дати на це відповіді і зараз опрацьовуємо їх із нашими партнерами, з тими державами, які, власне, і зможуть стати гарантами", - сказав Зеленський.

Він зауважив, що якби така система була зараз, то не було б цієї війни.

"Ми робимо все, щоб більше ніколи не було жодної "сірої" зони, у якій могла б опинитися Україна",- зазначив Зеленський.

Президент повідомив, що Україна створить систему гарантій безпеки, яка захистить країну, поки ми не в НАТО.

Анна Мурашко

Джерело: УНН


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/528879.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua