Швейцарія подвоїть підтримку України до понад 100 млн доларів

06 июл, 09:00

Президент Швейцарської Конфедерації Ігнаціо Кассіс оголосив про посилення підтримки України Швейцарією - буде подвоєно фінансовий внесок у двосторонню співпрацю, з акцентом на цифрову трансформацію, йдеться у заяві Кассіса, зробленій на конференції з відновлення України у Лугано, пише УНН.

Цитата

"Перед обличчям війни – і з метою відновлення – ми маємо збільшити нашу підтримку: Швейцарія подвоїть своє фінансування двосторонньої співпраці з Україною до понад 100 мільйонів швейцарських франків (близько 103,75 млн дол.) до кінця 2023 року", - сказав Кассіс.

Деталі

Окрім того, з його слів, країна надає фінансування через міжнародні організації для України - ООН, ОБСЄ, МКЧХ, Світовий банк, ЄБРР та інші.

"На заклик прем'єр-міністра України ми виділимо не менше 15 млн швейцарських франків на цифрову трансформацію", - додав він.

Доповнення

4 липня у швейцарському Лугано стартувала дводенна конференція з питань відновлення України. Українська делегація презентувала проєкт відповідного плану та бачення післявоєнного розвитку країни.

Юлія Шрамко

Джерело: УНН


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/528876.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua