Українська металургія наполовину померла. Ситуація страшна – Тарута

05 июл, 14:20

Металургійні підприємства України працюють зараз на 10% від довоєнного рівня, заявив в інтерв'ю Острову засновник корпорації ІСД, народний депутат Сергій Тарута.

"[Українська металургія] наполовину померла. Нині індустрія не працює, є лише одне дихання. Нині рівень роботи всіх металургійних підприємств дорівнює 10% того, що було до війни. Але це неможливо вивезти. Внутрішнього ринку немає", – вважає депутат.

За його словами, галузь має проблеми як із відвантаженням продукції, так і з сировиною.

"Крім того, основні заводи, флагмани металургії – Азовсталь та ММК ім. Ілліча – теж тепер зупинено. Азовсталь зруйнований повністю, Ілліча – надто постраждав. Вони там намагаються доменну піч запустити, я не думаю, що їм це вдасться, але обладнання вони знищать. Тому це страшна ситуація щодо металургії", – зазначив він.

Тарута заявив, що у випадку з Азовсталлю потрібно будувати новий завод. На фотографіях із підприємства видно, що там дуже сильно постраждало прокатне та конвекторне виробництво.

Відновлення ММК ім. Ілліча, на думку депутата, можливе, але на це потрібно від восьми до 12 місяців.

"Щодо решти заводів потрібно буде дивитися, в якому стані до нашої перемоги будуть Макіївка, Донецьк, Алчевськ, Єнакієве. Поки що це під великим питанням", – сказав Тарута.

Водночас він прогнозує, що після закінчення війни галузь зможе відродитися. "Після перемоги нам необхідно збудувати нову країну. Для будівництва нової країни потрібно стільки металу, що ми працюватимемо наполовину на нашу економіку, наш розвиток", – сказав депутат.

Андрей Водяный

ЛIГАБiзнесIнформ


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/528852.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua