Велика Британія лідируватиме у підтримці відновлення України – Трас

05 июл, 09:00

Велика Британія має намір лідирувати у підтримці відновлення України. Про це заявила британська міністерка закордонних справ Ліз Трасс, передає Reuters.

Як зазначається, у 2023 році Велика Британія проведе конференцію, присвячену допомозі Україні відновитися від збитків, завданих вторгненням Росії.

Цього року конференція з відновлення України (URC2022) розпочнеться 4 липня у Лугано, там обговорять, як відновити Україну, зібравши українську делегацію з представниками інших країн, міжнародних організацій та громадянського суспільства.

Велика Британія заявила, що працює з Україною та іншими країнами над проведенням конференції наступного року, і вона увійде до наглядової ради, щоб допомогти координувати дії України та її союзників щодо відновлення. Офіс буде відкрито у Лондоні.

"Ми лідирували в підтримці України під час війни і продовжуватимемо лідирувати в підтримці плану відновлення та розвитку уряду України, – заявила Трасс. – Відновлення України після агресивної війни Росії стане символом влади демократії над автократією. Це покаже Путіну, що його спроби знищити Україну тільки створили сильнішу, успішну та більш згуртовану націю".

Наталия Медведева

ЛIГАБiзнесIнформ


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/528814.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua