В Україні стартує наступний етап медреформи

04 июл, 13:45

Міністерство охорони здоров'я оголосило про запуск нового етапу медичної реформи – інфраструктурного. Він передбачає об'єднання мережі лікарень однієї області до одного госпітального округу.

Про це 2 липня повідомила пресслужба МОЗ.

При цьому округ поділять на шпитальні кластери, з урахуванням:

меж адміністративно-територіальних одиниць;
географічних особливостей регіону та стану автомобільних доріг;
демографічних характеристик чисельності населення;
оптимальних клінічних маршрутів пацієнтів для своєчасного доступу до медичної та реабілітаційної допомоги;
навантаження на медичних працівників та спеціалістів з реабілітації.

Крім того, мережу лікарень згідно з видами медичної допомоги поділять на надкластерні, кластерні та загальні лікарні. Медзаклади отримуватиму обладнання відповідно до свого кластеру.

"Найпростіші випадки лікуватимуться якомога ближче до пацієнта, у загальних лікарнях. Такі лікарні розміщуватимуться з розрахунку один медичний заклад на 50-80 тисяч населення. У складніших випадках пацієнта доставлятимуть до кластерних та надкластерних лікарень, які надаватимуть високоспеціалізовані послуги", - пояснили в МОЗ.

Нагадаємо, Міністерство охорони здоров'я надало медичним установам, які опинилися на окупованих Росією територіях, низку рекомендацій щодо роботи в умовах окупації. За даними МОЗ, на окупованих російськими військами територіях знаходяться 235 медустанов та понад 200 бригад екстреної медичної допомоги.

Віта Молодан

Інф. delo.ua


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/528804.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua