Ефект від солодощів прирівнянний до споживання спиртного

04 июл, 14:48

Вчені зі США з’ясували, що переїдання солодким може привести до депресивного психозу. Також ефект від солодощів експерти прирівнюють до споживання спиртного, як передає Интернет-издание для девушек и женщин от 14 до 35 лет Pannochka.net

Американські психологи з Канзаського університету з’ясували, що дія цукру схожа на дію алкоголю — у великих дозах цукерки і тістечка тільки погіршують психологічний стан, пише Medical Hypotheses.

Фахівці провели дослідження, під час якого вдалося встановити, що цукор і його замінники, які входять до складу багатьох продуктів, викликають метаболічні, запальні і нейробіологічні процеси, які призводять до депресивного психозу.

«Солодощі діють як наркотик. Вони дають негайний ефект підвищення настрою, але у великих дозах можуть мати згубні наслідки у вигляді погіршення самопочуття, посилення внутрішнього запалення і збільшення ваги», — заявив доцент кафедри клінічної психології Стівен Іларді.

Фізіологічний і психологічний ефекти від солодощів автори дослідження порівнюють зі споживанням спиртного.

«Одна порція алкогольного напою в день безпечна і добре впливає на настрій і енергію людей, тому що алкоголь — чисті калорії, чиста енергія. Але він стає надтоксичним у великих дозах. З цукром ситуація дуже схожа», — вважають експерти.

Дослідники підкреслюють, що щоденна доза цукру не повинна перевищувати 25 грамів.

Нагадаємо, що вчені прийшли до висновку, що підсолоджувач аспартам, яким замінюють цукор, може бути небезпечний для здоров’я людини.

aspekty.net


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/528791.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua