Яких правил слід дотримуватися підліткам, щоб збільшити вироблення гормону росту

04 июл, 07:24

Що робити, щоб стати вищими?

Ви низького росту або вам здається, що ви не досить високі? Думаємо, ви багато раз замислювалися над тим, чи можна стати вищими хоча б на кілька сантиметрів, і від чого залежить зростання людини. Розберімось, які методи можуть бути насправді ефективними, а що не більше ніж вигадки, інформує Ukr.Media.

Від чого залежить зростання людини?

На те, якого максимального зросту зможе досягти кожен з нас, впливає ряд факторів. Приблизно на 60-80% на зростання впливає генетика. Решту відсотків складають такі фактори, як харчування, фізична активність, сон, шкідливі звички.

У середньому, зростання людини з віку одного року до початку статевого дозрівання щорічно збільшується на 5 см. В період статевого дозрівання підлітки можуть виростати до 10 см в рік. При цьому стрибки росту у дівчаток трапляються на початку цього періоду, а у хлопчиків — в кінці. Але цей процес дуже індивідуальний і швидкість росту може у кожного бути різною. Після завершення періоду статевого дозрівання ріст людини сильно сповільнюється, і вже залишається мало шансів на те, що ви станете значно вище.

Однак ви можете допомогти своїм дітям у період статевого дозрівання досягти максимально можливого для їх організму росту. Для цього потрібно знати та дотримуватися певних правил.

Що робити, щоб стати вище?

Харчування

У підлітковому віці дуже важливо, щоб організм, який зростає, отримував всі необхідні поживні речовини. З цієї причини в раціоні повинні постійно бути свіжі фрукти та овочі, білок, цільнозернові та молочні продукти. При цьому варто уникати або зменшити споживання цукру, трансжирів і насичених жирів.

Якісний сон

Відсутність якісного сну негативно впливає на здоров’я людини будь-якого віку. Але для підлітків це загрожує серйозними наслідками, у тому числі зниженням вироблення гормону росту.

Заняття спортом

Регулярні фізичні вправи мають безліч переваг для здоров’я. Заняття спортом допомагають зміцнити м’язи та кістки, тримати в нормі вагу і збільшити вироблення гормону росту.

Правильна постава

Люди з неправильною поставою виглядають нижче, ніж вони є насправді. Якщо підліток постійно сутулиться, це може впливати на фактичне його зростання. Тому намагайтеся стежити за тим, чи рівно ходить або сидить ваша дитина. Крім того, можна зайнятися йогою або будь-якими іншими вправами, які допоможуть домогтися привальної постави.

aspekty.net


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/528759.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua