Ердоган: Швеція пообіцяла екстрадувати до Туреччини 73 особи. Якщо ні — ніякого НАТО

01 июл, 18:00

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив, що Швеція пообіцяла екстрадувати до Туреччини 73 особи, яких Анкара підозрює у тероризмі. Про це Ердоган сказав під час пресконференції у Мадриді, повідомляє CNN.

Якщо обіцянку не буде виконано, Туреччина не напралятиме запрошення Швеції до НАТО на ратифікацію своїм парламентом, зазначив турецький лідер.

У меморандумі, що складається з 10 статей, йдеться про те, що Швеція та Фінляндія дадуть відповідь на запити Туреччини щодо екстрадиції підозрюваних у тероризмі відповідно до Європейської конвенції про видачу.

29 червня в коментарі CNN прем'єр-міністр Швеції Магдалена Андерссон повідомила, що країна зробить кроки з "протидії терористам", але "буде дотримуватись шведських і міжнародних конвенцій, коли йтиметься про екстрадицію".

11 червня Міністерство юстиції Фінляндії відмовило Туреччині у видачі осіб, яких вона вважає членами терористичної організації, повідомляє Yle. Йдеться про запити на екстрадицію, які Туреччина направила до Фінляндії у 2019-2022 роках. На початок червня цього року Гельсінкі отримало від Анкари десять запитів на екстрадицію, щодо семи з яких було ухвалено рішення, дві людини екстрадували.

29 червня на саміті в Мадриді НАТО запросило Швецію та Фінляндію вступити до Альянсу. Наразі запрошення мають ратифікувати парламенти 30 країн-членів НАТО.

Вадим Ребрина

ЛIГАБiзнесIнформ


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/528645.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua