Шольц відбив закид журналіста про мільярди євро, які Німеччина все ще дає Путіну

01 июл, 14:00

Німецький канцлер Олаф Шольц відкидає критику, що його уряд нібито не поспішає припиняти імпорт російських енергоносіїв, хоча країна-окупант РФ, яка п'ятий місяць веде повномасштабну війну проти України, отримує за них мільярди євро. Про своє бачення ситуації він розповів CBS News.

Коли в інтерв'ю мова зайшла про санкції, його запитали про $2 млрд, які Німеччина щомісяця витрачає на російські енергоносії ("приблизно стільки, скільки відправляє на допомогу Україні", зазначили журналісти).

Шольц заперечує, що Берлін дає російському диктатору Володимиру Путіну вихід з-під санкцій: "Він не може нічого купити на гроші, які отримує від нас, тому що є всі ці санкції на імпорт сучасних технологій і речей, які йому потрібні. Ось що дуже злить [Путіна]".

Інтерв'юер заперечив, що Кремль може витрачати ці гроші не тільки на Заході, а й в інших країнах, але канцлер уточнив, що "ці гроші постійно зменшуються".

"Ми розробляємо санкції так, щоб вони нашкодили Путіну, і це те, що ми робимо. Ми зараз робимо справжні інвестиції у технології, трубопроводи, порти. І я знаю, що є люди, які іноді думають, що коли ви ухвалили рішення сьогодні вдень, наступного ранку у вас є порт і 40-кілометровий трубопровід... У реальному житті так не буває", – підсумував глава німецького уряду.

Евгений Пилипенко

ЛIГАБiзнесIнформ


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/528632.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua