Облік енергоспоживання – обов’язкова складова енергоефективної культури

01 июл, 10:34

Встановлення засобів обліку енергії – один із найперших кроків, який потрібно зробити перед подальшою реалізацією енергоефективних заходів.

Облік дає змогу аналізувати енергоспоживання, оптимізувати його, щоб зменшити комунальні платежі та платити лише за використане. Це особливо актуально при підготовці до опалювального сезону і має бути компонентою заходів під час відновлення країни.

Водночас, в країні запроваджується комерційний облік теплової енергії та водопостачання відповідно до Закону України 22.06.2017 №2119-VIII, який був розроблений з метою імплементації низки статей Директиви 2012/27/ЄС про енергетичну ефективність.

На виконання зазначеного закону Держенергоефективності здійснює щомісячний моніторинг стану оснащеності будівель вузлами комерційного обліку теплової енергії та води на підставі інформації обласних державних адміністрацій у порядку, встановленому Урядом.

Станом на 20 червня 2022 року, оснащено вузлами обліку:

−       теплової енергії - 83,3% житлових та 82,7% нежитлових будівель;
−       гарячої води -  18,7% житлових та 51,6% нежитлових будівель;
−       питної води -  79,1% житлових  та 95,7% нежитлових будівель.

Із статистичними даними, підготовленими за результатами моніторингу, можна ознайомитися у презентації: https://saee.gov.ua/uk/content/commercial-accounting.

Нагадуємо, що згідно зі згаданим законом оператор зовнішніх інженерних мереж зобов'язаний до 01.08.2022 забезпечити облік теплової енергії, гарячої та питної води для нежитлових і житлових будівель.


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/528614.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua