Українські спортсмени бойкотуватимуть змагання, якщо до них допустять росіян чи білорусів

15 июн, 10:45

Спортсмени з України готові бойкотувати змагання, якщо до них допустять громадян Росії, або Білорусі. Про це повідомив міністр молоді та спорту України Вадим Гутцайт у Facebook.

"Спортсмени з цих країн не можуть брати участь у міжнародних змаганнях ні під власним, ні під нейтральним прапором, оскільки вони мовчки згодні з вбивством українців, або відкрито підтримують його", - підкреслив Гутцайт.

На тлі вторгнення РФ українські спортсмени вважають неприпустимою участь у змаганнях, де громадяни Росії чи Білорусі виступають навіть під нейтральним прапором.

Нагадаємо, після 24 лютого російських спортсменів почали усувати від участі у багатьох міжнародних змаганнях. Однак, наприклад, у майбутньому турнірі з дзюдо в Улан-Баторі (столиця Монголії) росіяни зможуть виступити в нейтральному статусі. У свою чергу, український дзюдоїст Георгій Зантарая заявив у своєму Instagram, що якщо це станеться, він не тільки не приїде на змагання, а й відмовиться від усіх титулів, у тому числі від звання чемпіона світу.

Віта Молодан

Інф. delo.ua


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/527536.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua