Україна страхуватиме судна в Дунайському регіоні: уряд виділив кошти

08 июн, 10:00

Кабінет міністрів України виділив 250 млн грн для гарантування безпеки судноплавства в акваторії українських портів у Дунайському регіоні та перевезень залізничним транспортом. Кошти виділяються Міністерству інфраструктури з резервного фонду держбюджету.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу Мінінфраструктури.

Як зазначили в прес-службі, кошти зберігатимуться на умовному рахунку зберігання коштів (ексроу-рахунок) Міністерства інфраструктури України та, у разі потреби, будуть надаватися для відшкодування збитків, завданих внаслідок агресії Росії проти України.

"Завдяки прийнятому рішенню перевізники, яким відмовили у страхуванні ризиків, зможуть отримати необхідні фінансові гарантії", - йдеться в повідомленні.

Скористатися таким механізмом зможуть:

власники та/або оператори рухомого складу, який перебуває на території України та допущений до обігу залізницями колії європейського стандарту (1435 міліметрів)
фрахтувальники, оператори та/або власники морських суден та суден внутрішнього плавання, що перебувають в акваторії українських портів в Дунайському регіоні та ходять під прапором України або під прапорами іноземних держав.

ОЛЕКСАНДР БІЛОУС

Інф. rbc.ua


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/527079.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua