Зеленський підтвердив, що деякі країни підштовхують Україну до миру з РФ шляхом поступок

07 июн, 15:30

Президент Володимир Зеленський вважає актуальним ризик того, що у західній політиці теза про необхідність укладання миру з Росією шляхом компромісів з часом стане панівною. Про це він сказав під час пресконференції.

Журналіст попросив його прокоментувати інформацію про мирний план, який нібито готують для України США, Велика Британія та ЄС. Також було поставлено питання: чи не стане панівним наративом у західному дискурсі теза про те, що Україні настав час укладати мирну угоду з Росією, погоджуючись на якісь компроміси, включно з територіальними.

"Всі ризики, про які ви сказали, є з боку реакцій тих чи інших держав", – відповів Зеленський.

"Наратив такий є. Жодних переговорів, про які ви сказали, у мене немає... Звичайно, усім хочеться нас трошки штовхати до якогось результату, але точно не бажаного нами, тому що нас не питали поки що, як ми це бачимо", – додав президент.

Він припустив, що ті, хто просуває таку тезу, мають свої зацікавленості — "як фінансові, так і політичні".

"Втома наростає. Люди хочуть якогось результату для себе. А нам з вами потрібен результат для нас. Так от структури щодо вирішення питання цієї війни із позитивним результатом для нас я з ними не обговорював", – сказав Зеленський.

Вадим Ребрина

ЛIГАБiзнесIнформ


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/527070.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua