
04 июн, 20:48
.jpeg)
Все залежить від кількості споживаного кальцію.
Причиною зайвої ваги та ожиріння може бути несподіваний на перший погляд фактор — недостатня кількість споживаного людиною кальцію. Це визначили дослідники з Канади, інформує Ukr.Media.
Вчені Університету Лаваля з’ясували, що кількість кальцію, одержуваного організмом, може мати вирішальне значення, коли йдеться про масу тіла — схуднення або ожиріння. Проведене фахівцями з Канади масштабне дослідження виявило цікаву закономірність: виявилося, що жінки, які мали дефіцит цього мікроелементу, були схильні мати надлишок жирових відкладень в тілі.
Дослідники визначили, що людський мозок чутливий до рівня кальцію: при нестачі мінералу нейрони подають сигнали, що спонукають до споживання більшої кількості їжі, для поповнення запасів важливого мікроелементу. Таким чином, може зростати вага, підвищується концентрація холестерину в крові, збільшується ризик метаболічних, серцевих порушень.
Вчені стверджують, що тим, хто мріє схуднути і хоче уберегтися від збільшення ваги, слід додати в раціон більше молочних продуктів, зокрема сиру. Ці продукти є дуже хорошими джерелами кальцію.
Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/526878.html
Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua