Вченими був встановлений ще один шкідливий вплив солі на організм

30 май, 14:48

Вона негативно впливає на кишечник.

Давно відомо, що вживання великої кількості солі підвищує артеріальний тиск, звужуючи стінки судин і впливає на баланс рідини в організмі. Недавнє спільне дослідження вчених з Медичного коледжу Джорджії (США) та Лондонської школи медицини і стоматології (Великобританія) показало, що справа не лише у впливі солі на судини, але і в тому, що вона негативно впливає на мікрофлору кишечника, інформує Ukr.Media.

В експерименті брали участь 145 чоловіків і жінок у віці від 35 до 70 років, які протягом двох тижнів вживали їжу з кількістю солі, яка не перевищувала 2000 мг на день (норма для дорослої людини). Потім половина учасників приймала або таблетку натрію, або таблетку плацебо дев’ять разів на день протягом шести тижнів, як передає Интернет-издание для девушек и женщин от 14 до 35 лет Pannochka.net

В ході дослідження було виявлено, що таке вживання солі, збільшує в кишечнику рівень коротколанцюгових жирних кислот (SCFA), які, своєю чергою, сприяють зниженню тиску. А ось підвищення кількості спожитої за день солі, навпаки, призвело до перепадів тиску у всіх учасників.

Також вчені помітили, що зниження споживання солі по-різному вплинуло на організм чоловіків і жінок. Поліпшення стану мікрофлори і, отже, кров’яного тиску спостерігалися в обох статей, але більш помітні зміни були у жінок.

Ми встановили, що мікрофлора кишечнику відіграє важливу роль в регулюванні артеріального тиску як у чоловіків, так і у жінок. Але нам необхідні подальші дослідження, щоб зрозуміти, чому найбільш значні поліпшення були саме у жінок, — говорить автор дослідження доктор Хайдун Чжу.

aspekty.net


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/526514.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua