Як занижена самооцінка відображається на здоров’ї людини

27 май, 08:08

Які хвороби виникають, коли себе не любиш.
Занижена самооцінка не приносить нічого хорошого. Невпевненість в собі, скутість, страхи, труднощі у спілкуванні з іншими та у досягненні своїх цілей — загалом, вона лише заважає жити нормальним, повноцінним життям. Низька самооцінка може бути небезпечна і порушенням фізичного стану. Деякі захворювання і патології виникають саме на цьому ґрунті, інформує Ukr.Media.

Головний біль

Люди з низькою самооцінкою не дають собі право бути собою. Їм здається, що вони обов’язково повинні виправдати очікування оточуючих. Вони часто про все переживають. Якщо роблять щось не так, то довго крутять це в голові або дратуються. Звідси — постійні головні болі і хронічні мігрені.

Також погана самооцінка часто є причиною пониженого тиску.

Нежить

Навіть таке банальне порушення здоров’я сигналізує про низьку самооцінку. Пригнічена жалість до себе, невіра у свої сили і впевненість у тому, що все на світі проти вас, можуть стати причиною гаймориту.

Астма

Деякі при низькій самооцінці настільки в собі не впевнені, що їм здається, ніби в них немає права ні на що, не можна сказати щось зайве і навіть дихати без дозволу. Часом вони приймають чужу провину на себе. Як правило, в таких випадках часто виникає астма або інші ускладнення дихальної системи аж до туберкульозу.

Хворе горло

Брак самооцінки не дає вам висловлювати свою думку, проявляти себе так, як вам хочеться. Це може стати причиною хвороб горла.

Ослаблений імунітет

Любов до себе — дуже важливе і велике почуття. Так що не дивно, що воно діє на організм не лише точково, але і в цілому послаблює імунітет. У людей з низькою самооцінкою з ним часто бувають проблеми, адже імунна система пов’язана з самоідентичністю, усвідомленням потреб своєї особистості і визнанням свого права бути такими, якими хочеться, без провини перед іншими.

Викривлення хребта

Проблеми з хребтом — від викривлення до грижі — з’являються від того, що ви цінуєте себе лише в ті моменти, коли опиняєтеся корисними оточуючим. Ви не підтримуєте самі себе, тому й з вашою головною підтримкою — хребтом — відбуваються порушення.

Артрит і захворювання нирок

До них ведуть надмірна строгість до себе, самопокарання, знецінення себе, невміння розслабитися.

Порушення шлунково-кишкового тракту

Шлунок — дуже важливий орган, який дуже швидко реагує не лише на фізіологічний вплив, але й на психологічний, причому, найпростішим чином. В животі дискомфорт — і нас нічого не радує. Якщо все добре, якщо шлунок отримав смачну їжу і його нічого не турбує — ви теж радісні. І так само навпаки — шлунок швидко відгукується на ваші проблеми. Якщо вам погано, з ним, швидше за все, будуть проблеми (коліки, здуття).

Низька самооцінка загрожує навіть виразкою. Головні риси людей з проблемами шлунково-кишкового тракту — безпорадність у спробах змінити себе, підлаштувати під навколишній світ і водночас роздратування на себе і все навколо. Ви буквально не можете переварити своє ставлення до себе — ось і шлунок не може.

Виразки часто викликає і нескінченне бажання догодити комусь, перфекціонізм на цьому ґрунті, жертвування своїми інтересами і образливість, якщо цього ніхто не оцінив. Як правило, такі люди, навіть добившись чогось значущого в житті, все одно не будуть задоволені собою.

aspekty.net


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/526304.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua