Вчені виявили, що хобі допомагає долати депресію

25 май, 06:34

Хобі позитивно впливає на людей з депресією.

Любов до творчості можна залучити для боротьби з депресією. Про це розповіли фахівці після проведеного експерименту, інформує Ukr.Media.

У більшості людей є якесь захоплення — малювання, збирання колекцій, гаптування та інше. На думку фахівців, творчість варто використовувати для боротьби з проявами депресивного стану. У новому дослідженні вони аналізували поздовжній взаємозв’язок, що змінюється з часом, між симптомами стресу та хобі у наступних періодах життя.

Для реалізації плану експерти скористалися даними 8700 осіб, вік яких починався від 50 років, з британського матеріалу щодо вивчення аспектів старішання. На початку експерименту майже 72% людей заявили про наявність певного захоплення, тоді як 15,6% перевищили небезпечну графу за шкалою для визначення депресії. За контролю виявлених факторів, що змінилися з часом, наявність хобі у житті людини пов’язувалася зі зниженням ознак стресу і його розвитку на 30%. Серед тих респондентів, у яких діагностували тривожний стан на початку дослідження, хобі змогло вплинути на можливість одужання на 272%.

Депресію можна виявити за деякими зовнішніми ознаками, як заявили раніше медики з Індії. За їх словами, на такий негативний стан вказують труднощі з травленням, нудота, біль у спині, втома і безсоння. Підвищений рівень кортизолу пов’язаний з дискомфортом у животі, а це теж вказує на депресію.

aspekty.net


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/526147.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua