Які люди найбільше реагують на перепади погоди, та як з цим боротися

22 май, 20:28

Часто наше самопочуття напряму залежить від погодних «карусель» за вікном.

Цього тижня погода випробовує українців на міцність — восени температура різко впаде до 15 градусів, а потім знову повернеться до позначки +30, інформує Ukr.Media.

Такі різкі перепади можуть стати причиною поганого самопочуття. Все тому, що організм просто не встигає так швидко пристосовуватися і реагує на зміни головним болем і поганим настроєм.

Лікар-невролог Тетяна Майкова і сімейний лікар Віктор Сидоренко, розповіли, чому ми відчуваємо погодні перепади і що робити, щоб не реагувати на зміни клімату.

«Наш організм реагує на зміни погоди незалежно від їх якості: на похолодання або потепління. У нас змінюється тиск, цукор у крові, навіть лейкоцитарна формула», — пояснює лікар-невролог Тетяна Майкова.

У зоні ризику

Самопочуття залежить від зміни температури, вологості повітря або атмосферного тиску. Але найбільший ризик стати метеозалежним — у людей з хронічними хворобами.

«Люди з хронічними серцево-судинними захворюваннями найбільше реагують на зміни погоди. Зростає кількість інсультів, інфарктів, гіпертонічних криз», — зазначає сімейний лікар Віктор Сидоренко.

«Біль у суглобах на погоду — теж звичайне явище», — каже лікар. — А люди, які раніше ламали кінцівки, взагалі мають синоптичний дар — сиру погоду вони можуть передбачити десь за добу. Адже під час різкого температурного перепаду змінюється тиск в суглобах і м’язах. Як не дивно, сильно на погоду реагують діти. Тому в ці дні будьте уважними до свого малюка.

А якщо ви метеозалежні — лікарі рекомендують:

менше піддаватися стресу;
не перепрацьовувати;
правильно харчуватися;
спати не менше 8-9 годин;
більше рухатися.
Будьте обережними!

Якщо ви часто погано себе почуваєте на зміни погодних умов, то це привід звернутися до лікаря і провести обстеження серця, судин і кісткової тканини.

Метеочутливим бажано мати індивідуальну аптечку — для цього проконсультуйся з лікарем. Стежте за своїм самопочуттям і не ігноруйте найменші ознаки хвороби.

aspekty.net


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/526006.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua