Зеленський запропонував спростити вступ до вишів для всіх окупованих територій

20 май, 14:45

Президент Володимир Зеленський вважає, що вступники з усіх тимчасово окупованих територій України повинні мати можливість вступати до українських вишів за спрощеною схемою. Про це він сказав під час онлайн-зустріч зі студентами та ректорами українських закладів вищої освіти, повідомляє пресслужба президента.

Глава держави нагадав, що 2020 року було запроваджено спрощений механізм вступу до українських вишів для випускників з тимчасово окупованих територій Донецької, Луганської областей та АР Крим. Такі самі можливості, за словами Зеленського, мають бути у абітурієнтів із тимчасово окупованих територій Херсонської та Запорізької областей.

Він сказав, що дасть доручення створити перелік тимчасово окупованих територій.

Також Зеленський поставив завдання міністру освіти Сергію Шкарлету розробити механізм вирішення питання з оплатою за контрактами для студентів з територій, що опинилися під окупацією.

"На сьогоднішній день Херсонську область ми визнаємо тимчасово окупованою територією. Тому мені незрозуміло, чому студент із Херсона має платити гроші", – зазначив Зеленський.

Глава держави запропонував розробити таке рішення, яке допоможе зняти цю проблему для студентів із тимчасово окупованих районів Херсонської, Запорізької, Харківської областей та Донбасу.

Вадим Ребрина

ЛIГАБiзнесIнформ


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/525922.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua