Українські біженці отримуватимуть грошову допомогу прямо на вокзалах

20 май, 14:15

Українці, які виїжджають із зони бойових дій евакуаційними рейсами Укрзалізниці, зможуть отримати грошову компенсацію від держави безпосередньо на вокзалах. Гроші видаватиме Укрпошта, йдеться у пресрелізі національного поштового оператора.

Отримати гроші можна буде безпосередньо на вокзалах Львова, Ужгорода, Івано-Франківська та Чернівців. З 17 травня виплата вже здійснюється на території залізничного вокзалу у Львові.

"Пасажири п'ятьох евакуаційних поїздів до Львова вже отримали допомогу на загальну суму 340 000 грн", – повідомили в Укрпошті.

"Відомості про виплату грошової допомоги працівники залізниці формують безпосередньо під час руху евакуаційних поїздів, зазначаючи кількість дітей і дорослих. Ці дані передають працівникам Укрпошти, які на момент прибуття поїзда на вокзал міста-призначення організовують усе необхідне, щоб люди одразу після виходу з потяга могли отримати кошти", – йдеться у повідомленні.

Згідно з постановою уряду, людям, які евакуювалися з районів проведення бойових дій, держава надає одноразову допомогу у розмірі 3000 грн на кожну дитину або людину з інвалідністю та 2000 грн на кожного громадянина від 18 років.

Наталия Софиенко
 
ЛIГАБiзнесIнформ


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/525920.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua