США: Україна має сама вирішувати, як закінчити війну. Наше завдання – посилити її позицію

18 май, 15:00

Україна має сама вирішувати, як закінчити широкомасштабну війну проти Росії. Завдання США – посилити її позицію, заявив на брифінгу речник Держдепу Нед Прайс і визнав, що зараз про переговори на високому рівні не може бути й мови.

Один із репортерів попросив сказати, яким США бачать ідеальне закінчення війни, і зазначив: президент Франції Емманюель Макрон натякнув на необхідність винести уроки Першої світової війни і не надто жорстоко карати Росію.

"Не нам вибирати ідеальний ендшпіль. Наші українські партнери мають визначити, як вони хотіли б, щоб цей конфлікт закінчився", – відповів Прайс.

Він додав, що США та міжнародне співтовариство дуже хотіли б, щоб закінчився конфлікт, кровопролиття та звірства, які Росія чинить в Україні.

Проте Прайс наголосив: цілі визначає не США, а уряд України, який висловлює волю українського народу.

"Наше завдання – всіляко підтримувати наших українських партнерів, зміцнювати їхні позиції за столом переговорів, визнаючи, що наразі про переговори на високому рівні не може бути й мови. Ми дуже чітко почули від наших українських партнерів, що істотного прогресу немає, що РФ залишається непохитною на своїх позиціях", – сказав речник Держдепу.

Він пояснив, що зараз США діють у двох напрямках: "зміцнюють руки Києва" і за вторгнення завдають Росії витрат, про які Москву попереджали з кінця минулого року.

Марк Сировой

ЛIГАБiзнесIнформ


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/525771.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua