Human Rights Watch звинуватила Росію у воєнних злочинах проти українців

18 май, 14:15

Правозахисна організація Human Rights Watch задокументувала нові воєнні злочини Росії на території України. Серед них – страти та катування мирних жителів. Про це повідомляється на сайті організації.

"Російські війська, які окупували на початку війни окремі райони на північному сході України, вчинили безліч жорстоких, мерзенних, звірячих злочинів. Ці незаконні дії щодо мирних жителів мають очевидні ознаки воєнних злочинів", – заявив Георгій Гогіа, заступник керівника департаменту Європи та Центральної Азії в Human Rights Watch.

Протягом квітня співробітники HRW відвідали 17 населених пунктів Київської та Чернігівської областей, які перебували під російською окупацією з кінця лютого до кінця березня.

Вони отримали підтвердження 22 позасудових страт, дев'яти випадків незаконного позбавлення життя, шістьох потенційних випадків насильницького зникнення та сімох випадків катувань.

Також отримані численні свідчення мирних жителів про незаконне тримання під вартою в нелюдських та принизливих умовах. Людей тижнями тримали в брудних та задушливих приміщеннях.

Найвідоміший такий випадок – у селищі Ягідне біля Чернігова, де 350 мешканців 28 днів тримали в шкільному підвалі. Десять з них померли внаслідок перебування у жахливих умовах.

Андрей Водяный

ЛIГАБiзнесIнформ


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/525768.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua