Продукти для сяючої посмішки: натуральні продукти, які допомагають відбілити зуби

18 май, 20:48

Потрібно ретельно вибирати продукти, які ми їмо.

Щоб посмішка стала потужним засобом у створенні образу впевненої в собі та щасливої жінки, одними гігієнічними процедурами не обійтися, інформує Ukr.Media.

Потрібно ретельно вибирати продукти, які ми їмо, оскільки вони можуть вберегти від багатьох захворювань порожнини рота. Стоматологи назвали сім натуральних продуктів для сяючої посмішки.

На природний колір зубів впливають генетичний код і вік людини. Короткочасно змінюють їх забарвлення продукти харчування, що містять у своєму складі натуральні або синтетичні барвники. Ретельне очищення поверхневого шару емалі повертає їй природний колір.

Смоли сигаретного диму надають стійкий жовтувато-сірий відтінок, а агресивні барвники газованих напоїв стоншують емаль, роблячи її прозорою. Згодом просвічується другий шар зуба — дентин, більш темний і матовий, що створює старечий ефект зубів. Тому важливо не послаблювати емаль. Втрата мінералів робить її менш щільною. Природні засоби відбілювання є найбільш щадними для збереження блиску і здоров’я зубів.

Молочні продукти

Насичують зуби кальцієм і фосфором в правильному співвідношенні, щоб дентин і емаль не втрачали свою щільність, були добре мінералізовані. Перешкоджають її руйнуванню, зберігаючи природну білизну зубів.

При непереносимості молочного цукру краще вибирати безлактозні молочні продукти.

Боби, шпинат

Підвищують слиновиділення. Видаляють з поверхні зубів всі небезпечні речовини. Діють як скраб.

Петрушка

Сприяє руйнуванню зубних відкладень і фарбувальних речовин, що містяться в каві, міцному чаї, червоному вині, ягодах (чорниці, ожині, вишні) та інших високопігментованих продуктах. Такими ж властивостями, мінеральним і вітамінним складом наділена кінза.

Імбир

Містить натрій, цинк, калій, залізо, солі магнію, фосфору, кальцію. Блокує утворення карієсу. При чутливій емалі використовується відвар.

Яблука

Багаті важливими вітамінами і мінералами. Збільшують виділення слини. Запобігають тріщини емалі. Добре очищають зуби від нальоту, який робить їх тьмяними, і залишків їжі. І, що важливо, частково видаляють зубний камінь.

Апельсини

Джерело вітаміну C, D, містять кальцій. Апельсиновий сік очищає ротову порожнину від бактерій, що руйнують емаль. У той час як апельсинова шкірка (саме внутрішня її частина) добре прибирає наліт з поверхні зуба.

У поєднанні з порошком лаврового листа знебарвлює будь-які темні плями. Досить 5 хвилин потримати на зубній поверхні, а потім прополоскати рот водою.

Полуниця

Містить аскорбінову, саліцилову і яблучні кислоти, завдяки чому ягода володіє відбілюючими властивостями. Ефект впливу кислоти полуниці в порівнянні з лимонною значно м’якший. Однак не варто тримати ягідне пюре або скраб з полуниці з дрібною морською сіллю більше 5 хвилин. Потім необхідно почистити зуби зубною пастою, яка містить фтор.

Після вживання продуктів, що містять кислоти, не слід відразу чистити зуби. Розм’якшена кислотою емаль починає тверднути через 30 хвилин, що робить застосування щітки безпечною.

aspekty.net

 


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/525759.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua