Україна зможе вступити до НАТО без ПДЧ, якщо відповідатиме вимогам – Крістіна Квін

16 май, 15:30

План дій щодо членства ніколи не був юридично обов'язковою вимогою для приєднання до НАТО, тому Україна зможе вступити до Альянсу і без ПДЧ, якщо відповідатиме основним критеріям. Про це тимчасова повірена США в Україні Крістіна Квін заявила в інтерв'ю Європейській правді.

"Я б не називала це скороченою процедурою", – сказала Квін, пояснюючи перспективи швидкого вступу Фінляндії та Швеції у Північно-Атлантичний Альянс.

Вона пояснила, що ПДЧ – це просто механізм, який дозволяє державі досягти відповідності вимогам, які необхідні для вступу. "Якщо якась держава вже відповідає всім критеріям, то ПДЧ стає непотрібним", – сказала Квін.

Тому Україна, так і будь-який інший кандидат, зовсім не має проходити через етапи отримання та виконання Плану дій щодо членства у тому випадку, якщо вона вже відповідатиме більшості критеріїв, пояснила американський дипломат.

Крім того, Квін запевнила, що США не ставили умови використовувати надане ЗСУ озброєння лише для оборони, воно може застосовуватися і в наступальних операціях.

Сергей Бережной

ЛIГАБiзнесIнформ


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/525609.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua