Прем'єрка Естонії – лідерам Європи: Чого ви добиваєтеся, досить телефонувати Путіну

16 май, 14:15

Немає жодного сенсу розмовляти з лідером російських окупантів Володимиром Путіним, якщо Захід справді хоче ізолювати його режим. Про це заявила Euractiv прем'єрка Естонії Кая Каллас, назвавши президента РФ воєнним злочинцем.

Як висловилися у виданні, це "можна розглядати як трохи завуальовану критику значною мірою безуспішної телефонної дипломатії президента Франції Емманюеля Макрона з Москвою". Окрім французького лідера, Путіну телефонує також і канцлер ФРН Олаф Шольц.

Минулого тижня Макрон заявив, що РФ і Україні нібито "доведеться" дійти перемир'я шляхом переговорів, і що мирним зусиллям не послужить "приниження" Росії, тобто її поразка на полі бою.

Каллас сказала, що не бачить "ніякого сенсу у розмові з ним [Путіним]".

"Якщо всі постійно телефонують йому, він не отримує послання, що він ізольований. Отже, якщо ми хочемо передати йому таке повідомлення, що насправді "ти ізольований", не телефонуйте йому. У цьому немає сенсу", – сказала вона.

За словами прем'єрки Естонії, з цими дзвінками Путін "відчуває, що знаходиться в центрі уваги, тому що всі хочуть з ним поговорити".

"Але що ми з цього отримуємо? Я не бачу жодних результатів, бо після всіх цих переговорів трапилася Буча, трапився Ірпінь, – жодних ознак деескалації ми не бачимо", – додала вона. Раніше на пресконференції Каллас додала: "Навіщо розмовляти з воєнним злочинцем?"

Каллас переконана, що "мир не може бути кінцевою метою" майбутніх переговорів Україна – Росія після закінчення війни: "Ми тричі припустилися цієї помилки у випадку з Грузією, Донбасом і Кримом".

"Бо на тих територіях, що окуповані, звірства не припиняться, якщо буде мир [без деокупації]. <...> Що Україна може "деескалувати"? Вони [українці] нічого поганого не зробили, вони захищають свою країну, на яку напали", – сказала вона.

Евгений Пилипенко

ЛIГАБiзнесIнформ


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/525605.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua