Вчені виявили речовину, ефективну у боротьбі з бактеріями

14 май, 13:08

Американські вчені встановили, що таурин, який міститься в жовчних кислотах, допомагає вбивати бактерії в організмі людини. Про це йдеться в повідомленні Національного інституту здоров’я США (NIH).

В ході досліджень було зафіксовано, що мікробіота (корисні мікроорганізми, що мешкають в людському кишечнику), яка раніше перенесла інфекцію і передалася стерильним мишам, допомогла запобігти зараженню клебсієлою пневмонії (Klebsiella pneumoniae).

Фахівці визначили, що в боротьбі з інфекцією брали участь протеобактерії класу Deltaproteobacteria, а подальші дослідження показали, що тригером їхньої активності став таурин.

Таурин міститься в жовчних кислотах і допомагає організму перетравлювати жири. Його побічним продуктом в кишечнику є сірководень.

Вчені вважають, що при високому рівні таурину виробляється достатньо сірководню, який не дозволяє патогенам колонізувати кишечник. Встановлено, що однієї легкої інфекції досить, щоб підготувати мікробіоту до протистояння подальшій атаці.

Таурин вводили мишам як добавку до питної води, і він підготував мікробіоту для запобігання інфекції. Однак, коли гризуни пили воду, що містить субсаліцилат вісмуту — найпоширеніші ліки для лікування діареї і розладу шлунка, захист від інфекцій послаблявся, оскільки вісмут пригнічує вироблення сірководню.

Klebsiella pneumoniae широко зустрічається в навколишньому середовищі, в тому числі в ґрунті і поверхневих водах. Бактерія може викликати різні інфекції, в тому числі пневмонію, сепсис, менінгіт тощо і часто проявляє стійкість до антибіотиків.

Раніше повідомлялося, що високий рівень забруднення антибіотиками річкових вод може стати причиною масової загибелі людей.

aspekty.net


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/525488.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua