Для України перемогою буде звільнення всіх захоплених територій - Кулеба

10 май, 14:45

"Картина перемоги" у війні, яку розпочала росія, змістилася до повного звільнення українських територій від російської окупації. Про це повідомив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба в інтерв'ю Financial Times, пише УНН.

Повідомляється, що на знак зростаючої довіри до Києва після того, як наступ Москви на сході Донбасу, схоже, застопорився, Кулеба сказав, що "картина перемоги — це концепція, що розвивається".

Цитата

"У перші місяці війни перемога для нас виглядала як виведення російських військ на позиції, які вони займали до 24 лютого, та оплата завданих збитків. Зараз, якщо ми будемо досить сильні на військовому фронті і виграємо битву за Донбас, що матиме вирішальне значення для наступної динаміки війни, звичайно, перемогою для нас у цій війні буде визволення решти наших територій", - сказав Кулеба.

Деталі

Голова МЗС сказав, що лише поразка росії дозволить Україні знову відкрити свої чорноморські порти та відродити свою експортну економіку.

Якщо Київ отримає "ще більшу військову підтримку, ми зможемо відкинути їх із Херсонської області (на півдні України), розгромити Чорноморський флот та розблокувати прохід", - зазначив Кулеба.

Але він також визнав, що кровопролиття може бути надто великим, і Україні, можливо, зрештою доведеться вести переговори про врегулювання. За його словами, у цьому випадку Київ хотів би "підійти до неминучого моменту із найсильнішими картами".

Доповнення

Раніше Президент України Володимир Зеленський розповідав про три етапи ведення війни, під час якої Україна протистоїть росії, і зазначив, що на першому Україна зупинила просування окупантів уперед.

Зеленський заявляв, що українці не готові віддати частину територій своєї держави російській федерації.

Анна Мурашко

Джерело: УНН


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/525254.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua