До мешканців Білорусі українці ставляться краще, ніж до росіян. Але довіра знизилася – опитування

05 май, 14:30

Після двох місяців повномасштабного вторгнення Росії до жителів Білорусі українці ставляться краще, ніж до росіян, але обидві категорії значно втратили у довірі за час війни. Такі результати опитування опублікувала група Рейтинг.

У коментарі LIGA.net група Рейтинг повідомила, що стороннього замовника не було, дослідження проводилося з ініціативи та коштом компанії.

Соціологи запитали українців, як вони ставляться до громадян Росії, Білорусі, а також мешканців тимчасово окупованих територій Донбасу та Криму.

До жителів Білорусі позитивно ставляться лише 22% (за рік показник погіршився втричі), негативно – 33%, нейтрально – 42%. Водночас до жителів Росії переважає негативне ставлення – 69%. Позитивно ставляться до них 8% (протягом року показник погіршився більш ніж втричі), нейтрально – 20%.

До мешканців тимчасово окупованого Криму позитивно ставляться 41%, негативно – 14%, нейтрально – 40%. До росіян, які проживають в Україні, позитивно – 30%, негативно – 27%, нейтрально – 39%. До мешканців тимчасово окупованих територій Донбасу добре ставляться 27%, негативно – 31%, нейтрально – 37%.

Опитування проводилося телефоном 27 квітня 2022 року серед 1000 українців віком від 18 років у всіх областях, крім тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу. Статистична похибка – трохи більше ніж 3,1%.

Яна Катасонова

ЛIГАБiзнесIнформ


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/524949.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua