
03 май, 08:48
.jpeg)
Лікарі відзначають, що риб’ячий жир можна вживати не всім. Так, для людей з певним набором генів добавка Омега-3 може виявитися небезпечною, як передає Интернет-издание для девушек и женщин от 14 до 35 лет Pannochka.net
Багато хто вважає, що риб’ячий жир позитивно позначається на здоров’ї серцево-судинної системи, скорочуючи кількість шкідливого холестерину і тригліцеридів в крові, які викликають хвороби серця. Вчені з США в ході дослідження визначили, що не для всіх риб’ячий жир є корисним, інформує Ukr.Media.
В ході своєї роботи вчені вивчили медичні картки сімдесяти тисяч осіб, з яких лише одинадцять тисяч приймали риб’ячий жир. Провівши аналіз геному всіх добровольців, вчені виявили, що після прийому добавки Омега-3 кількість тригліцеридів скоротилася у людей з генотипом AG, а ось у власників генотипу AA вона підвищилася.
Виходить, що при певному наборі генів риб’ячий жир може позитивно позначатися на роботі серця і судин, знижуючи ризики розвитку захворювань. Але, при інших генотипах прийом Омега-3 може привести до збільшення концентрації небажаних речовин, і в результаті погіршити здоров’я. Вчені вважають, що перш, ніж призначати вітамінні добавки, слід проконсультуватися з лікарем і здати необхідні аналізи.
Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/524707.html
Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua