Ознаки, за якими можна визначити збільшення рівня холестерину

28 апр, 13:28

Високий рівень холестерину смертельно небезпечний для людини. Головна небезпека полягає в тому, що накопичення цієї речовини відбувається непомітно, і перший її прояв становить загрозу життю. Як можна визначити збільшення рівня холестерину, і як привести його в норму?

За своєю суттю холестерин не відноситься до шкідливих для організму речовин. Він являє собою воскову жироподібну речовину, яка виробляється печінкою і бере участь в процесі формування клітинних мембран, деяких гормонів і вітаміну D. Проте, існує так званий поганий холестерин, який накопичується в артеріях і порушує процес кровообігу. Закупорка артерій може обмежити або зупинити приплив крові до життєво важливих органів, таких як серце і головний мозок, інформує Ukr.Media.

Процес накопичення холестерину не має ніяких симптомів. Перші ознаки цього стану вже можуть зажадати невідкладної медичної допомоги. Людину наздоганяє стенокардія, інсульт або серцевий напад. Стенокардія — це різновид болю в грудях, викликаний скороченням припливу крові до серця, а інсульт виникає, коли припиняється кровопостачання частини головного мозку.

Будь-яка людина повинна контролювати рівень холестерину в крові, але особливо це важливо для тих, хто має інші фактори ризику розвитку серцево-судинних захворювань. Перевірити цей показник не складно. Для цього необхідно лише зробити аналіз крові. Якщо результат покаже високий рівень холестерину, то людині необхідно переглянути нездорові аспекти свого способу життя.

У першу чергу варто скоротити споживання жирної їжі, особливо тих продуктів, де містяться насичені жири. Водночас в раціоні мають бути присутніми продукти, багаті ненасиченими жирами, які вважаються корисними для здоров’я. Цей тип жиру присутній в жирній рибі, такий як скумбрія і лосось, коричневому рисі, хлібі і макаронних виробах. При високому рівні холестерину і для запобігання цього стану корисно слідувати середземноморській дієті. Вона має на увазі велику кількість свіжих овочів, фруктів, бобових і злакових продуктів, горіхів, риби, і заміни соняшникової олії оливковою.

Стаття призначена лише для ознайомлювальних та освітніх цілей і не замінює професійні медичні консультації, діагностику або лікування. Завжди консультуйтеся зі своїм лікарем з будь-яких питань, які можуть виникнути у вас про стан здоров’я.

aspekty.net


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/524446.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua