Лондон заявив, що Захід має подвоїти підтримку України

27 апр, 16:30

Країни, що виступають проти російської війни, мають подвоїти підтримку України, зокрема надати більше важкої зброї. Про це заявила міністр закордонних справ Великої Британії Ліз Трасс, інформує УНН з посиланням на Reuters.

Деталі

Трасс наголосила на тому, що необхідно не допустити перемоги російського диктатора володимира путіна, інакше він використає війну як каталізатор нового порядку безпеки у світі.

“Якщо путіну це вдасться, у Європі будуть невимовні подальші нещастя та жахливі наслідки по всьому світу. Ми більше ніколи не будемо відчувати себе в безпеці. Тому ми повинні бути готові до довгого шляху та подвоїти нашу підтримку України”, - сказала вона.

Трасс окреслила новий підхід, який полягає у збільшенні фінансування сектору оборони та зменшенні економічної залежності від країн-агресорів.

“Давайте будемо чесними. Архітектура, яка була створена для гарантії миру та процвітання, підвела Україну”, - заявила вона.

“Нам потрібен новий підхід, який поєднує жорстку воєнну та економічну безпеку та створює міцніші глобальні альянси. Такий, де вільні нації є більш наполегливими та впевненими в собі", - додала Трасс.

Раніше

Рада ЄС потроїла фінансування до 1,5 млрд євро у межах Європейського фонду миру для України.

Марина Тищенко
 
Джерело: УНН


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/524425.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua