6 помилок вказують на те, що користуєтеся контактними лінзами неправильно

25 апр, 07:24

Ці 6 помилок вказують на те, що ви користуєтеся контактними лінзами неправильно. Інколи під час носіння контактних лінз можна припуститися помилок.

Контактні лінзи — один з геніальних винаходів людства. Вони роблять наше життя набагато простішим і зручнішим. Але, якщо не дотримуватися правил, це може призвести до сумних наслідків, інформує Ukr.Media.

Ви не завжди миєте руки

Перше і, мабуть, найважливіше правило: перед тим як встановити або зняти лінзи, потрібно гарно вимити руки з милом без ароматів. Причому особливу увагу потрібно приділити подушечкам пальців. Протягом дня наші руки контактують з величезною кількістю бактерій, і це відбувається не лише на вулиці або у громадському транспорті, але й вдома. Хвороботворні мікроорганізми можуть потрапити з поверхні рук на слизову оболонку ока і стати причиною запалень та інфекцій.

Ви носите лінзи довше, ніж потрібно

Якщо використовувати двотижневі лінзи удвічі довше, а щоденні носити хоча б кілька днів, то можна помітно заощадити, правда? Але за реальних умов це дуже погана ідея, тому що у кожного типу лінз своя стійкість до забруднень і пошкоджень. Якщо порушувати терміни експлуатації, лінза забивається і припиняє пропускати кисень — це дуже небезпечно для очей.

Тривале використання контактних лінз може травмувати рогівку.

Ви спите у лінзах

Більшість лінз не призначені для нічного використання. Уся річ у тім, що у лінзах закриті очі практично не отримують кисню, тому лікарі рекомендують знімати лінзи навіть перед коротким денним сном.

Ви не дотримуєтеся правил очищення

Якщо ви вважаєте, що їх можна просто зняти і покласти у контейнер, то це помилка. Лінзи не лише допомагають нам краще бачити, але й додатково захищають очі від забруднення. Після використання лінзу потрібно покласти на чисту долоню, нанести дезінфікуючий розчин і обережно протерти вказівним пальцем з обох сторін. Потім обполоснути і лише після цього прибрати у контейнер на ніч.

Ви не миєте контейнер

Ще одна дуже поширена помилка! Замінювати рідину у контейнері потрібно щодня, а після цього його варто гарно промити дезінфікуючим розчином і залишити сушитися на чистій серветці догори дном. Перед наступним використанням переконайтеся, що контейнер висох: вологе середовище створює ідеальні умови для розмноження бактерій.

Ви спочатку фарбуєтеся, а потім надягаєте лінзи

Дрібні частинки пудри і тіней можуть потрапити на лінзи під час установки, тому макіяж потрібно наносити вже після установки лінз. Більше того, виробники рекомендують користуватися кремоподібними тінями на водній основі, щоб уникнути подразнень.

aspekty.net


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/524210.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua