Голова МЗС Туреччини: у НАТО є країни, які хочуть, щоб війна в Україні продовжувалася

21 апр, 18:00

У НАТО є країни, які хочуть продовження війни в Україні, думаючи, що це здатне послабити росію. Таку заяву зробив міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу в інтерв'ю телеканалу CNN Türk, пише УНН.

Цитата

"У НАТО є країни, які хочуть, щоб війна в Україні продовжувалася. Вони бачать у продовженні війни ослаблення росії. Їх мало хвилює ситуація в Україні", - сказав Чавушоглу.

Переговори України і рф

Що стосується переговорів України та рф, голова МЗС Туреччини зауважив, що "ми не очікували, що з переговорів в Анталії щось вийде". "Важливо було звести сторони разом. Після переговорів у Стамбулі ми мали великі надії, але коли з'явилися зображення бійні, вони відійшли від стамбульських домовленостей. Обидві сторони ще ведуть переговори", - зазначив Чавушоглу.

"путін і Зеленський можуть зустрітися будь-коли. Зустріч двох лідерів обговорюється за столом. Якщо зустріч путіна та Зеленського відбудеться, то вона може бути у Стамбулі чи Анталії", - додав при цьому голова МЗС Туреччини.

Доповнення

Туреччина продовжує підтримувати контакти і з Україною, і з росією, про що заявляв і президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган. Він вважає першочерговим завданням дипломатії країни досягти врегулювання ситуації.

Юлія Шрамко

Джерело: УНН


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/524036.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua