З бердянського порту буксири вивели 5 суден із зерном — голова Запорізької ОВА

21 мар, 18:40

З Бердянського порту вивели п'ять кораблів, завантажених українським зерном. Судна відбуксирували у невідомому напрямку.

Про це повідомив голова Запорізької обласної військової адміністрації Олександр Старух в ефірі всеукраїнського телемарафону UA разом.

Стала відомою інформація, що окупанти планують вивозити українське зерно з Бердянська через порт. Старух підтвердив журналістам, що загарбники це вже роблять.

З посиланням на місцевих мешканців Старух розповів, що в порту було п'ять кораблів. Деякі з них були повністю завантажені українським зерном, деякі — частково.

"Кілька днів тому ці кораблі зникли з Бердянського порту. Як кажуть люди, вони були кудись відігнані російськими буксирами. Зараз ми подивимося, корабель же віддає якісь коди безпосередньо в інформаційне середовище. І зрозуміємо їхнє місцезнаходження. Там кілька десятків тисяч тонн зерна було завантажено", – розповів Старух.

Наразі з'ясовується, куди саме перемістили кораблі.

Бердянськ у Запорізькій області тимчасово контролюється російськими військами, місцева влада із ними співпрацювати відмовилася.

Ще до початку війни, на початку 2022 року, обсяги перевалки в порту Бердянська склали 136,9 тисячі тонн, що виявилося на 68% більше, ніж роком раніше.

Віта Молодан

Інф. delo.ua

Subscribe to our channels on Viber and WhatsApp


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/522426.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua