Фахівці розповіли, чому не можна їсти кавун з насінням

26 фев, 08:48

Нутриціологи розповіли, чим загрожує вживання у їжу кавунів разом з насінням, інформує Ukr.Media.

Спеціалісти попередили, що небажання очищати кавун від насіння перед його вживанням може бути небезпечним для здоров’я. Серед наслідків може бути як розлад травлення, так і отруєння організму аміаком з усіма наслідками, що витікають з цього, як передає Интернет-издание для девушек и женщин от 14 до 35 лет Pannochka.net

«У насінні кавуна міститься амінокислота цитрулін, яка розпадається у організмі людини з вивільненням аміаку. Для здорових людей у цьому немає нічого страшного, але за наявності деяких захворювань сечовидільної системи і за умови розвитку цитрулінемії здоров’ю може бути завдано істотної шкоди», — говорять експерти.

Вони також пояснили, що проковтнуті випадковим чином кілька насінин — не є причиною для паніки. Також нутриціологи порадили особливо уважно ставитися до наявності кісточок у м’якоті ягоди, що вживається дітьми до трьох років і вагітними жінками.

aspekty.net


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/521478.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua