Як обрати автошколу: кілька перевірених порад

19 фев, 22:01

Як обрати автошколу: кілька перевірених порад

Сучасний ритм життя дуже швидкий, і люди планують свій час дуже ретельно.  Тому власне авто – не розкіш, а просто вимога часу. Власний транспорт дозволяє встигати більше  і ні від кого не залежати.

Якщо ж вирішили купити автомобіль, то виникає потреба пройти навчання в автошколі. Процес займає кілька місяців, вимагає часу і зусиль. Та й коштує навчання недешево. Тому до вибору автошколи варто підходити дуже уважно і ретельно.

Ризикувати чи ні

Дуже поширеною є думка, що набагато вигідніше купити водійське посвідчення. Мовляв, раз заплатив, та  й маєш спокій. А їздити я і так навчуся. В інтернеті є фірми, які пропонують такі послуги. Розцінки пропонують  різні – від $200 до $500. Навіть є варіанти, що платиш всю суму,  і не з’являєшся на іспити. А водійське посвідчення просто принесуть додому.

Та досвід показує, що є і зворотна сторона медалі – безпека. ДТП дуже часто трапляються, і головна причина – порушення правил дорожнього руху. Все як в тому анекдоті : «Машину купив, права купити, а вміння їздити не купив»…  Тому якщо ви відповідальна людина, яка дбає про своє життя і безпеку, то погоджуватися на такий варіант  не варто. Адже ціна такого «легкого» варіанту може бути надто дорогою.

Кілька важливих нюансів

Щоб отримати бажаний результат, варто правильно обрати автошколу. Крім того, не зайвим буде  самостійно займатися, тут допоможуть тести онлайн.  Зокрема, варто звернути увагу на такі нюанси:

• Місце розташування. Оскільки навчання проходить переважно ввечері, то варто врахувати зручність доїзду. Можна обирати автошколу, яка біля вашої роботи або біля дому. Погодьтеся, дуже малоймовірно, що ви схочете їхати в другий кінець міста після роботи. А потім ще потрібно доїхати додому. Водночас впадати в крайнощі і просто обирати першу-ліпшу автошколу, яка неподалік від дому, не варто.

• Відгуки тих, хто навчався. Не лінуйтеся запитати тих, хто проходив навчання, які є плюси і які мінуси навчання. Відгуки можна прочитати на форумах, у групах в соцмережах.

• Кваліфікація інструкторів. Також дуже важливий момент. Дуже часто невисока ціна курсів обумовлена економією на інструкторському складі. А це тривожний дзвіночок, бо такий підхід не обіцяє нічого доброго.

Заздалегідь дізнайтеся про транспортні засоби. Навчання в автошколі неможливе без практичних занять. Тому важливо дізнатися, які автомобілі використовують та де проходить навчання. В автошколах, де цінують свою репутацію та дбають про своїх учнів, є хоча б один один транспортний засіб, адаптований до уроків водіння для кожної категорії водійських прав.
 


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/521144.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua