11 фев, 07:24
Однією з головних причин, що скорочує тривалість людського життя, за даними фахівців ВООЗ, є захворювання серця, судин. На першому місці у даному разі стоять серцева недостатність, інфаркти та інсульти. Основною причиною розвитку даних загрозливих для життя станів є гіпертонічна хвороба.
У більшості випадків розвитку гіпертонії сприяє порушення харчування, у результаті чого на стінках судин відбувається накопичення великої кількості шкідливих холестеринових бляшок, що перешкоджають нормальному кровотоку. У зв’язку з цим більшість рекомендацій лікарів зводиться до обмеження вживання жирних продуктів. Однак шведські фахівці з наукової точки зору змогли довести, що молочна продукція, навіть високої жирності, не є шкідливим продуктом.
До таких результатів вчені прийшли, проаналізувавши дані близько 4 000 громадян Швеції. За період 16-річного дослідження експертам вдалося встановити, що незважаючи на вживання у великих кількостях молочних продуктів з високим відсотком жирності, більшості учасників дослідження вдалося не лише уникнути розвитку загрозливих для життя станів, але й знизити показники рівнів холестерину.
Подальший порівняльний аналіз з аналогічними дослідженнями, проведеними раніше іншими вченими, встановив аналогічний взаємозв’язок між споживанням жирної молочної продукції і здоров’ям серцево-судинної системи.
Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/520592.html
Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua