Morgan Stanley погіршив прогноз зростання ВВП Китаю через омікрон

28 янв, 18:00

У банку вважають, що спроби влади Китаю стримати поширення омікрону можуть вдарити по споживчих витратах і сповільнити відновлення економіки, повідомляє CNBC.

Поширення більш заразного омікрон-штаму робить зусилля влади Китаю з мінімізації захворювань covid-19 економічно невигідними, пояснила виданню стратег банку з цінних паперів Китаю Лора Ван.

Водночас економіка і експорт інших країн повертаються до свого доковідного стану, позбавляючи Китай конкурентної переваги, яку мав раніше, додала вона.

«Під найбільший тиск потрапить особисте споживання, адже більш жорсткі правила соціальної дистанції і локдауни в окремих регіонах можуть стати неминучими», — прогнозують аналітики Morgan Stanley.

У січні Morgan Stanley знизив свій прогноз зростання ВВП Китаю за перший квартал з 4,9% в річному численні, до 4,5%. Прогноз на весь рік банк, як і раніше, залишив на рівні 5,5%.

Незважаючи на погіршення прогнозу, Morgan Stanley припускає, що економічному відновленню країни може сприяти лібералізація монетарної політики.

Инф. finance.ua


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/519792.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua