24 янв, 08:48
Деякі спеції не настільки безпечні, як здається.
Ці популярні приправи є потенційно небезпечними для вашого здоров’я. Деякі спеції не настільки безпечні, як здається, як передає Интернет-издание для девушек и женщин от 14 до 35 лет Pannochka.net
Приправа — простий і дешевий спосіб зробити будь-яку страву цікавішою. Ми не вмовляємо вас повністю відмовитися від добавок, що підкреслюють смак їжі — але перевірте, чи не занадто ви ризикуєте, користуючись цими приправами щодня, інформує Ukr.Media.
Сіль
Сіль нешкідлива, поки ви нею не зловживаєте, а інакше вона перетворюється на «білу смерть». З нею під руку йдуть серцево-судинні захворювання, діабет, атеросклероз. Найменше, на що можна розраховувати — надмірна нервова збудливість. Норма вживання солі здається досить високою: на одну людину на день припадає чайна ложка без гірки. Але варто врахувати, що у багатьох магазинних і ресторанних стравах сіль — обов’язкова складова. Тож нам потрібно сильно економити, якщо ми не хочемо перестаратися.
М’ята
М’ята — вірний супутник десертів і коктейлів, а також незмінний інгредієнт усіх засобів, що освіжають подих. Вона зовсім нешкідлива, якщо у вас немає проблем зі слизовою шлунку або спадкової схильності до гастритів.
Глутамат натрію
Загадковий підсилювач смаку, який можна зустріти і у булочках, і у сирі. Насправді це лише похідна японської водорості, яка відповідає за яскравий смак, умамі. Забагато глутамату натрію — і на вас чекають алергії, тахікардія, пітливість, запаморочення.
Кориця
Справжня кориця не лише несе з собою дух Різдва; вона ще й стимулює імунітет і уповільнює поширення ракових клітин. На жаль, для дешевизни корицю замінюють на коричник китайський, який не лише не корисний, але й містить токсини, які є небезпечними для печінки.
Гострі перці
Чилі, хабанеро, халапеньо — вогняні перці прикрашають гарячі страви, коктейлі та шоколад. Не поспішайте виключати їх з раціону: там є й вітамін С, але є й капсацаїн — речовина, яку додають у отруйні гази. Як бойові гази палять слизову зовні, так само перці палять її зсередини. Якщо у вас є хоч якісь проблеми з травною системою, обмежте споживання перцю.
Лакриця
Байдужих до неї немає. Характерний солодкувато-солоний трав’яний смак змушує руку тягнутися до пакету з цукерками (у яких її чимало) знову й знову, але з цим потрібно бути обережнішими. Лакриця підвищує тиск, «упускає» калій і тестостерон. Тож ніякого романтичного вечора після вечері з лакрицею не вийде.
Оцет
Його використовують у маринадах, подають у компанії з соєвим соусом і оливковою олією у ресторанах, його додають у воду під час варіння яєць пашот. Деякі оригінали навіть рекомендують оцет як інгредієнт дієти для схуднення — не повторюйте цю помилку, наслідки можуть бути просто жахливими: не даремно аристократки у старі часи пили оцет, щоб отримати «цікаву» блідість. Це поки лише гіпотеза, але вчені припускають, що оцет може руйнувати червоні кров’яні тільця і викликати лейкемію.
Соєвий соус
У давнину його робили за складним рецептом з соєвих бобів і смажених зерен рису. Зараз рецепт теж складний — і загадковий. Виробники популярного соусу у гонитві за низькою ціною втратили з уваги якість продукту. Багато людей вважають, що соєві соуси часто містять канцерогени, але цьому поки немає підтверджень.
Базилік
Базилік пахне навесні. Ця пряність відмінно підкреслює витончений смак будь-якої кухні, зимових страв і салатів. Він стимулює травлення і відлякує комах (у вигляді олії). На жаль, вчені вважають, що надмірне споживання базиліку може викликати рак печінки — це підтверджують експерименти на мишах.
Розмарин
Розмарин називають протираковим і протигрибковим засобом; він прикрашає м’ясні страви, бутерброди і коктейлі. Але якщо у вас є алергія на аспірин, утримайтеся від цієї травички, адже вона містить саліцилову кислоту. Крім того, існує повір’я, що розмарин може спровокувати викидень.
Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/519466.html
Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua