Кількість українців, які бажають знайти роботу у Польщі, зросла майже на 40%

24 янв, 09:45

Спрощення процедури легалізації та працевлаштування підвищило зацікавленість українців роботою в Польщі. У січні попит на вакансії в цій країні зріс на 37,3% в порівнянні з аналогічним періодом 2021 року, повідомляє «Новое время».

В аналітичному центрі компанії з міжнародного працевлаштування Gremi Personal нагадали, що з 29 січня дозвіл на роботу в Польщі (oświadczenie) видаватимуть терміном до двох років.

«Збільшення терміну видачі дозволів на роботу може призвести до збільшення потоку робочої сили в країну з України в 2022 році», — зазначили в Gremi Personal.

Також, на думку експертів, все більша кількість українців залишатиметься працювати в Польщі на тривалий період перебування.

«Це ключовий документ, який дає можливість громадянину України почати працювати в Польщі. До цього часу такі короткострокові дозволи давало право на працевлаштування 6 місяців в році, а наступний дозвіл можна було отримати через півроку або потрібно було оформляти річний дозвіл на роботу (zezwolenie), очікування якого займало до 5 місяців. Зараз цей коридор скасували. Це важливе нововведення для українців, які бажають приїхати до Польщі на роботу довше, ніж на 3 місяці», — йдеться в повідомленні.

Инф. finance.ua


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/519352.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua