Процедуру оцінки землі та нерухомості змінять

24 янв, 09:15

Фонд держмайна очікує прийняття Верховною Радою змін до законодавства, які дозволять ліквідувати фракційну оцінку (окрему оцінку земельної ділянки та нерухомості на ній) і впровадити світові стандарти ведення оціночної діяльності.

Про це повідомляє прес-служба Фонду державного майна з посиланням на главу відомства Дмитра Сенниченка.

«Наступний етап нашої роботи – ліквідація фракційної оцінки та перехід до світових стандартів оціночної діяльності. Ці зміни дозволять впровадити в Україні правила, зрозумілі для бізнесу з будь-якої країни. Відповідний законопроект вже подано до Верховної Ради»,-цитує прес-служба Сенниченка.

Зазначається, що законопроект було розроблено спільно з представниками Світового банку, зараз очікується його розгляд у Верховній Раді.

Першим кроком стала ліквідація майданчиків-посередників, які брали кошти за внесення даних про оцінку до реєстру. Тепер це відбувається повністю безкоштовно, завдяки чому громадяни заощадили понад 2 млрд грн.

Запущений в 2021 році сервіс автоматичної оцінки вартості нерухомості став другим етапом реформи. Тепер не обов’язково звертатися до оцінювачів для визначення вартості майна. Щоб отримати оцінку, достатньо зайти на сайт і внести необхідну інформацію.

«Починаючи з червня 2021 року, сервісом автоматичної оцінки нерухомості скористалися 800 тис. разів, що дозволило заощадити громадянам 80 млн грн, тоді як загальний економічний ефект від реформи становить майже 2,1 млрд грн», – заявив він.

Від приватизації до державного бюджету України в 2021 році надійшло 5,1 млрд грн, що є рекордним показником за десятиліття. Від оренди держмайна до бюджету минулого року надійшло 1,62 млрд грн.

Инф. finance.ua


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/519351.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua