Україна та НАТО оновили меморандум про технічне співробітництво

18 янв, 15:30

Північноатлантичний Альянс та Україна оновили 17 січня меморандум про технічне співробітництво. Повідомлення про це розміщено на сайті НАТО.

Нову версію Меморандуму про співпрацю у технологічній сфері Україна підписала з Агентством зв'язку та інформації НАТО (NCI).

"Ми поглиблюватимемо взаємодію з Україною, щоб сприяти модернізації інформаційних технологій та комунікаційних послуг, а також визначити галузі, в яких може знадобитися навчання персоналу", – сказав генеральний менеджер NCI Людвіг Декампс.

Глава місії України в НАТО Наталія Галібаренко зазначила, що за підтримки НАТО Україна планує "впроваджувати сучасні інформаційні технології до системи управління ЗСУ".

Наглядова рада NCI затвердила першу угоду з Україною у 2015 році. У її рамках у грудні 2018 року ЗСУ отримали системи захищеного зв'язку, які використовуються і зараз.

В рамках цієї ж угоди було розроблено Регіональну програму забезпечення безпеки повітряного простору (RASP) Україна-НАТО для раннього оповіщення та координації щодо загроз повітряному простору, а також Ініціативу з обміну знаннями, в рамках якої проводилися навчання, семінари та експертизи для модернізації оборонного потенціалу України.

15 січня глава місії України за НАТО заявила, що Альянс "просуває" два напрямки роботи для запобігання російській агресії – участь у підготовці пакету санкцій проти Росії та військово-технічну підтримку ЗСУ.

Сергей Бережной

ЛIГАБiзнесIнформ


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/519144.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua