Зеленський на зустрічі із сенаторами США заявив, що потрібні превентивні санкції проти РФ

18 янв, 14:30

Президент Володимир Зеленський провів зустріч із двопартійною делегацією конгресу США. У ході зустрічі він заявив про необхідність підготовки превентивного пакета санкцій проти РФ для протидії її агресії. Про це повідомляє пресслужба Офісу президента.

До складу делегації увійшли сенатори Роберт Портман, Кріс Мерфі, Джин Шахін, Емі Клобучар, Річард Блюменталь та Роджер Вікер.

"Для України, для нашого народу дуже важливо, що сьогодні ви з нами. Це свідчить про незмінну двопалатну, двопартійну підтримку нашої держави, а також її суверенітету, територіальної цілісності", – сказав Зеленський.

Він поінформував сенаторів США про ситуацію з безпекою навколо України та кроки, які сприяли б деескалації та запобіганню подальшій агресії РФ.

Зеленський відзначив важливу роль конгресу у підтримці євроатлантичних прагнень України та поглибленні взаємодії між двома державами.

Під час розмови сторони висловили одностайну позицію щодо того, що газопровід Північний потік-2 є викликом для енергетичної безпеки України та Європи загалом.

Президент заявив про необхідність підготовки превентивного пакета санкцій проти РФ для протидії агресії.

Він звернув увагу, що Росія продовжує проводити активну кампанію з паспортизації населення на тимчасово окупованих територіях, прагнучи створити привід для ескалації під виглядом "захисту російських громадян".

Американські сенатори висловили одностайну підтримку суверенітету та територіальної цілісності України, наголосили на її повному та беззастережному праві самостійно визначати шляхи забезпечення власної безпеки.

Вадим Ребрина

ЛIГАБiзнесIнформ


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/519140.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua