У Молдові допустили введення режиму НС в енергетиці

14 янв, 16:00

Глава парламенту Молдови Ігор Гросу не виключає введення надзвичайного стану в галузі енергетики. Зокрема, через підвищення цін на газ.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на телеканал Rlive.

"Ситуація в галузі енергетики дуже складна. Ціни на газ зійшли з розуму. Якщо буде потрібно, ми знову введемо надзвичайний стан в галузі енергетики", - заявив Гросу.

За його словами, уряд країни готує додаткові заходи підтримки населення у разі нового підвищення тарифу на газ.

При цьому Гросу додав, що те, що відбувається мало залежить від Молдови.

"Така ситуація на ринку, страждає не тільки Молдова, страждають і європейські країни, і не тільки те, що ми можемо зробити - забезпечити максимальний захист населення. У тому числі - давати можливість оплачувати газ по частинах. І ні в якому разі - не допустити відключення споживачів в холодний період часу", - додав глава парламенту Молдови.

Нагадаємо, у грудні "Газпром" висунув ультиматум Молдові і пригрозив зупинити постачання газу протягом двох діб, оскільки Кишинів затягнув з оплатою за постачання газу.

Йдеться про борг приблизно на 74 млн доларів за спожитий у жовтні газ і передоплату за листопад. Напередодні стало відомо, що уряд виділить необхідну суму.

Додамо, що віце-прем'єр, міністр інфраструктури Молдови Андрій спину заявляв, що тарифи на газ в країні можуть зрости на 30%.

ВАЛЕРІЯ ПОЛІЩУК

Инф. rbc.ua


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/518922.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua