Підписання зони вільної торгівлі з Туреччиною заплановано на початок лютого

14 янв, 15:00

Угода про вільну торгівлю з Туреччиною може бути підписана у лютому під час візиту Президента Реджепа Ердогана до Києва, де відбудеться засідання Стратегічної ради високого рівня. Про це у коментарі Укрінформу розповів співголова групи з міжпарламентських зв'язків із Туреччиною Роман Грищук за результатами першого дня візиту до Анкари.

"Зараз ми за один крок до підписання Угоди про вільну торгівлю. Сподіваємося, що 3 лютого, коли відбудеться візит пана Ердогана до України, ця угода буде підписана, що дасть ще більший поштовх до досягнення мети – $10 млрд торгового обороту між Україною та Туреччиною" , – сказав Роман Грищук.

За підсумками 2021 року, товарообіг між Україною та Туреччиною зріс на 52% до $7,38 млрд. Україна експортувала до Туреччини товарів на $4,14 млрд, імпортувала – на $3,23, свідчать дані Держмитниці.

У грудні президент Володимир Зеленський під час форуму Дипломатія 30. заявляв, що Україна сподівається підписати угоду про зону вільної торгівлі під час візиту президента Туреччини на початку 2022 року.

Роман Брыль

ЛIГАБiзнесIнформ


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/518913.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua